ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. εισήγαγε στην Ελλάδα τα παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης το έτος 2000, με μεγάλη επιτυχία.
Τα παιχνίδια στοιχημάτων παίζονταν ήδη με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου αρχής γενομένης από την Αγγλία (στις αρχές του αιώνα) και σταδιακά επεκτάθηκαν από το 1986 και μετά και σε άλλες χώρες όπως, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Καναδά κ.λπ.
Με την ψήφιση του νόμου 2433/96, η Βουλή των Ελλήνων δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση των "Παιχνιδιών Στοιχημάτων" προκαθορισμένης και μεταβλητής απόδοσης στην Ελλάδα. Η ευθύνη για τη διεξαγωγή τους ανατέθηκε αποκλειστικά στην Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., πράγμα που ισχύει και για το ΠΡΟΠΟ, το ΛΟΤΤΟ, το ΠΡΟΤΟ, το ΠΡΟΠΟ-ΓΚΟΛ, το ΤΖΟΚΕΡ, το SUPER3 το EXTRA5 και το ΚΙΝΟ.
Με την εφαρμογή των "Παιχνιδιών Στοιχημάτων" αυξήθηκαν θεαματικά οι εισπράξεις και τα έσοδα της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε..
Η παραχώρηση του δικαιώματος διαχείρισης των "Παιχνιδιών Στοιχημάτων", βάσει νόμου, στην Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. ήταν η απάντηση της πολιτείας:

 • στη μεγάλη εκροή συναλλάγματος, προς τις έδρες των ξένων εταιρειών που διακινούν παράνομα το παιχνίδι στη Χώρα μας

 • στη φοροδιαφυγή, στην παρανομία και τον παράνομο πλουτισμό, λόγω της μη είσπραξης φόρων από τα κέρδη που καταβάλλουν οι εταιρείες στους παίκτες

 • στη μείωση των εσόδων του κράτους από τα παιχνίδια που διαχειρίζεται η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε..  

Επίσης, με τον ίδιο νόμο κατέστη αξιόποινη πράξη και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή για τον οποιονδήποτε διενεργεί, συμμετέχει, προωθεί και διαφημίζει το παράνομο στοίχημα. Την ευθύνη για τη δίωξη των εμπλεκομένων στο παράνομο στοίχημα και την πάταξη της φοροδιαφυγής, έχουν αντίστοιχα οι διωκτικές αρχές του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Με βάση το καταστατικό της και την Πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. λειτουργεί χάριν του δημόσιου συμφέροντος και διαθέτει μέρος των εσόδων της για την υποστήριξη διαφόρων δραστηριοτήτων, κυρίως στον αθλητικό και πολιτιστικό χώρο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ

Τα στοιχήματα ήταν γνωστά, με τη μία ή την άλλη μορφή, ήδη από την αρχαιότητα. Ακόμη και τότε, η προσπάθεια του ανθρώπου να «παίξει» με τις πιθανότητες πήρε διαστάσεις ψυχαγωγικές και μετατράπηκε σε παιχνίδι.
Σήμερα, τα παιχνίδια στοιχημάτων καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό της αγοράς τυχερών παιχνιδιών ανά τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στις ευρωπαϊκές χώρες, ορισμένες από τις οποίες διεξάγουν τα παιχνίδια αυτά σε ευρεία κλίμακα από τον προηγούμενο αιώνα με μεγάλη επιτυχία (Μ. Βρετανία, Γαλλία).
Τα παιχνίδια στοιχημάτων κυκλοφόρησαν με το γενικό προϊοντικό τίτλο "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ". Σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία περιλαμβάνουν γεγονότα από ομαδικά και ατομικά αθλήματα (όπως Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Τένις, αγώνες Αυτοκινήτων κ.λπ.) ή από άλλα μη αθλητικά γεγονότα, η φύση των οποίων προσφέρεται για διεξαγωγή στοιχημάτων.
Το Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ είναι συναρπαστικό παιχνίδι και παρουσιάζει τα εξής μοναδικά χαρακτηριστικά:

 • το προκαθορισμένο κέρδος (είναι εκ των προτέρων γνωστό και δεν εξαρτάται από τις εισπράξεις του παιχνιδιού ή τον αριθμό των νικητών)

 • την ποικιλία επιλογών που επιτρέπει στον παίκτη να δημιουργήσει το «δικό του» παιχνίδι

 • στην on-line μορφή τους συνδυάζουν ένα εξ ίσου σημαντικό χαρακτηριστικό που είναι η καθημερινή δυνατότητα συμμετοχής

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΑΠ ΑΕ

Η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.:

 • διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο διανομής το οποίο περιλαμβάνει 5.300 περίπου σημεία πώλησης (πρακτορεία) σε ολόκληρη τη χώρα
 • έχει την αναγκαία μηχανογραφική υποδομή
 • διαθέτει οργανωμένο δίκτυο εφοδιασμού των πρακτορείων της
 • έχει πολυετή εμπειρία, αξιοπιστία και κύρος, όσον αφορά τη διοργάνωση τυχερών παιχνιδιών
 • μπορεί να προστατεύσει τον παίκτη και το κοινό όφελος
 • δεν διενεργεί στοιχήματα που μπορεί να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή ή να προσβάλλουν την ηθική και δημόσια τάξη 

Το γενικό και ειδικό πλαίσιο διεξαγωγής των παιχνιδιών, τα βασικά θέματα λειτουργίας και οι ορισμοί των βασικών εννοιών, περιγράφονται στον Κανονισμό Οργάνωσης, Λειτουργίας και Διεξαγωγής των Παιχνιδιών Στοιχημάτων Προκαθορισμένης Απόδοσης της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄1590/2008.

ΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. διεξάγει διαγωνισμούς των «Παιχνιδιών Στοιχημάτων» σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και με καθορισμένη χρονική διάρκεια. Δημοσιοποιείται το Πρόγραμμα, το οποίο αποστέλλεται σε όλα τα σημεία πώλησης (πρακτορεία) και αναρτάται σε σελίδες teletext και σε αντίστοιχες σελίδες στο internet. Το Πρόγραμμα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες των γεγονότων (τις αποδόσεις τους, την ημερομηνία και ώρα έναρξης τους, τους αναγκαίους κανονισμούς κάθε στοιχηματικού γεγονότος κ.λπ.).

Για την ενημέρωση των παικτών χρησιμοποιούνται επιπροσθέτως οι πλέον σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, όπως είναι το TELETEXT, το INTERNET και η on line σύνδεση των πρακτορείων με την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε..

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., με δεδομένη την υψηλή αξιοπιστία της σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία της κατοχυρώνει τους παίκτες από τα κρούσματα εξαπάτησής τους, από τους παράνομους διοργανωτές των στοιχημάτων (μη πληρωμή κερδών, κ.λπ.). 

Κατά την πληρωμή των κερδών παρακρατείται άμεσα από την ΟΠΑΠ Α.Ε. ο φόρος που αναλογεί, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα Νομοθεσία και αποδίδεται στο Ελληνικό Κράτος.

Το ενιαίο δελτίο στοιχήματος είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς και στις απαιτήσεις των παικτών και παρέχει μεγάλη ευελιξία στον παίκτη.

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Το Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ σας δίνει τρεις μοναδικές δυνατότητες…

Ξέρεις τι κερδίζεις.
Τα κέρδη είναι προκαθορισμένα, έτσι τη στιγμή που καταθέτετε τις προβλέψεις σας ξέρετε ακριβώς πόσα χρήματα θα κερδίσετε εάν αυτές επαληθευτούν. Δε μοιράζεστε τα κέρδη σας με άλλους νικητές.

Επιλέγεις τα γεγονότα.
Το Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ σας δίνει την ελευθερία να επιλέξετε τα γεγονότα από το σύνολο των προσφερομένων στο Πρόγραμμα, στα οποία θα στοιχηματίσετε, φτιάχνοντας το δικό σας παιχνίδι.

Παίζεις κάθε μέρα.
Κάθε μέρα μπορείτε να στοιχηματίσετε σε κάποια από τα τρέχοντα παιχνίδια στοιχημάτων. Αυτό είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα του Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Γιατί, όπως γνωρίζετε, τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς κι έχει μεγάλη αξία να επιλέγετε οι ίδιοι τη χρονική στιγμή που θα καταθέσετε τις προβλέψεις σας.

Το Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ σας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε προβλέποντας το αποτέλεσμα αθλητικών ή μη αθλητικών γεγονότων που από τη φύση τους προσφέρονται για στοιχηματισμό.

Το Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ είναι εύκολο, διασκεδαστικό και δίνει σημαντικά κέρδη. Σας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσετε πλήρως τις γνώσεις σας και να ορίσετε μόνοι σας με ποιο τρόπο θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχίες και κέρδη.

Κάθε μέρα και ένας διαφορετικός  διαγωνισμός με αθλητικά γεγονότα όπου μπορείτε να στοιχηματίσετε!!!

Ταξιδέψτε στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα και στις διεθνείς διοργανώσεις  συμμετέχοντας στο παιχνίδι Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ με αγώνες ποδοσφαίρου
Από Παρασκευή έως Δευτέρα  το Πρόγραμμα  περιλαμβάνει αγώνες από τα  πρωταθλήματα Αγγλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Πορτογαλίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Αργεντινής, Βραζιλίας και άλλων χωρών.
Από Τρίτη έως Πέμπτη το Πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κύπελλα και άλλους σημαντικούς αγώνες που διεξάγονται στα μέσα της εβδομάδας.

Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ με αγώνες καλαθοσφαίρισης (Μπάσκετ)
Κάθε εβδομάδα  τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα μπάσκετ "παίζουν" στο  Πρόγραμμα του Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Οι εθνικές διοργανώσεις κυρίως από την Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία,οι μεγάλες ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και ο μαγικός κόσμος του Αμερικανικού Πρωταθλήματος.   

Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ με ακόμα περισσότερα αθλήματα!

 • τα ιδιαίτερα δημοφιλή παγκόσμια πρωταθλήματα αγώνων αυτοκινήτου (Φόρμουλα)  και μοτοσικλέτας προσφέρονται για να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους οι λάτρεις του μηχανοκινήτου αθλητισμού!!!
 • τις μονομαχίες ανδρών και γυναικών  του παγκόσμιου τένις στα γήπεδα των μεγάλων τουρνουά!
 • τους  ενδιαφέροντες αγώνες ατομικών και ομαδικών αγωνισμάτων στίβου.

Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ με μη αθλητικά γεγονότα

 • Προσφορά μη αθλητικών γεγονότων κάθε φορά που διεξάγονται όπως ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού, η Απονομή των Κινηματογραφικών Βραβείων (Οscars) κ.α.

Στο Πάμε ΣΤΟΙΧΗΜΑ  επίσης, μπορείτε να προβλέψετε:

 • τον πρωταθλητή της περιόδου στα μεγαλύτερα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ
 • τους νικητές κάθε ομίλου και το νικητή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και κυπέλου  ποδοσφαίρου και μπάσκετ
 • τους νικητές κάθε ευρωπαϊκού προκριματικού ομίλου και
 • το νικητή του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου κ.λπ.

Γλωσσάρι

Όρος
Επεξήγηση
Παιχνίδι Στοιχημάτων Παιχνίδι που αφορά αθλητικά ή μη αθλητικά γεγονότα και διατίθεται περιοδικά ή για ορισμένη χρονική περίοδο.
Γεγονότα Γεγονότα αθλητικού ή μη χαρακτήρα που προσφέρονται για στοιχηματισμό σε διαγωνισμούς παιχνιδιών στοιχημάτων.
Απόδοση Σημείου Αριθμητικός συντελεστής ο οποίος καθορίζεται από την ΟΠΑΠ Α.Ε. για κάθε σημείο ή για κάθε αποτέλεσμα γεγονότος.
Δελτίο ή Συμμετοχή Ειδικό μηχανογραφικό έντυπο δελτίο ή με ηλεκτρονικό τρόπο συμμετοχή
Αποδεικτικό Συμμετοχής Η πιστοποίηση της συμμετοχής είτε με εκτύπωση είτε με ηλεκτρονικό μέσο
Διαγωνισμός Κάθε διεξαγωγή παιχνιδιού που περιλαμβάνει ένα σύνολο γεγονότων και διαρκεί ορισμένη χρονική περίοδο
Πρόγραμμα Πρόγραμμα για κάθε διαγωνισμό που περιλαμβάνει τα στοιχηματικά γεγονότα, τις αρχικές αποδόσεις και άλλες πληροφορίες χρήσιμες για την ενημέρωση του παίκτη
Σημείο Πιθανή έκβαση γεγονότος, σύμφωνα με τους όρους κάθε στοιχηματικού γεγονότος
Στάνταρ Γεγονός που πρέπει να περιέχεται υποχρεωτικά σε όλες τις ζητούμενες στήλες ενός συστήματος
Στήλη Επιλογή ζητούμενων γεγονότων και ενός σημείου για κάθε γεγονός
Σύστημα Κωδικοποιημένος τρόπος ανάπτυξης στηλών, κατά τον οποίο οι επιλεγμένοι αγώνες σχηματίζουν στήλες ανά συγκεκριμένο αριθμό ζητούμενων αγώνων

 

Γενικοί Όροι

Γενικοί Όροι Συμμετοχής

 • Η συμμετοχή των παικτών στα Παιχνίδια Στοιχημάτων Προκαθορισμένης Απόδοσης είναι ελεύθερη σε όσους έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, υπό τον όρο της πλήρους και ανεπιφύλακτης εκ μέρους τους αποδοχής των διατάξεων του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου, του Κανονισμού Οργάνωσης, Λειτουργίας και Διεξαγωγής των Παιχνιδιών Στοιχημάτων Προκαθορισμένης Απόδοσης, των ανακοινώσεων της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., καθώς και των Γενικών Όρων Συμμετοχής, των Ειδικών Όρων Συμμετοχής, και των Όρων Χρήσης Cash Out.

 • Η περίοδος διεξαγωγής των Παιχνιδιών Στοιχημάτων Προκαθορισμένης Απόδοσης που προσφέρονται μέσω του Προγράμματος αρχίζει με την ενεργοποίηση στο Κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. της δυνατότητας αποδοχής στοιχημάτων για γεγονότα που αναγράφονται στο εν λόγω Πρόγραμμα και λήγει με την έναρξη του τελευταίου χρονικά γεγονότος του Προγράμματος.

 • Στοιχήματα γίνονται δεκτά εντός της περιόδου ισχύος του Προγράμματος και μέχρι την καταχωρημένη, στο Κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα, ημερομηνία και ώρα έναρξης του πρώτου χρονικά διεξαγόμενου γεγονότος από το σύνολο των γεγονότων που έχει επιλέξει ο παίκτης.

 • Η συμμετοχή στα Παιχνίδια Στοιχημάτων Προκαθορισμένης Απόδοσης γίνεται στα εξουσιοδοτημένα σημεία πώλησης (δίκτυο) της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. μέσω ειδικών τερματικών μηχανών, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με το Κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. για την πραγματοποίηση των συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο (on line σύνδεση). Η συμμετοχή στα παιχνίδια γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των συμμετεχόντων, είτε με ειδικά έντυπα/δελτία, τα οποία διατίθενται για το σκοπό αυτό αποκλειστικά από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., είτε με ηλεκτρονικό τρόπο με απευθείας καταχώρηση των προβλέψεών τους στις ειδικές τερματικές μηχανές και την επικύρωσή τους και στις δύο περιπτώσεις.

 • Η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. διατηρεί χωρίς υποχρέωση αιτιολόγησης της απόφασής της, το δικαίωμα της ανά πάσα στιγμή αποδοχής ή μη αποδοχής οποιουδήποτε στοιχήματος.

 • Κατά την πληρωμή των κερδών παρακρατείται άμεσα από την ΟΠΑΠ Α.Ε ο φόρος που αναλογεί, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα Νομοθεσία.

 • Το μέγιστο ποσό στοιχηματισμού ανά παιχνίδι ή συνδυασμό ή συνδυασμούς στοιχημάτων ορίζεται το ισόποσο της αξίας 20.000 στηλών.

 • Ακύρωση στοιχήματος πραγματοποιείται με το αντίστοιχο αποδεικτικό συμμετοχής και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις ακύρωσης όπως καθορίζονται από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., εντός πέντε (5) λεπτών της ώρας από την ολοκλήρωση της συναλλαγής επικύρωσης του στοιχήματος ή εντός άλλου μικρότερου των πέντε (5) λεπτών χρόνου εφόσον ο υπολειπόμενος μέχρι την έναρξη του πρώτου χρονικά διεξαγόμενου γεγονότος από τα γεγονότα που έχει επιλέξει ο παίκτης είναι μικρότερος των πέντε (5) λεπτών. Η ακύρωση πραγματοποιείται πάντα από το ίδιο μέσο αποδοχής στοιχημάτων, από το οποίο αυτό επικυρώθηκε και υπό την προϋπόθεση ότι κανένα από τα γεγονότα επιλογής του παίκτη δεν έχει ξεκινήσει. Κατά την ακύρωση στοιχήματος ακυρώνονται όλες οι στήλες που περιλαμβάνονται σε αυτό και η αξία τους επιστρέφεται στον παίκτη.

 • Το μέγιστο καταβαλλόμενο ποσό κέρδους ανά συμμετοχή, είτε αφορά σε έναν είτε πολλούς συνδυασμούς, ορίζεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου (1.000.000€) ευρώ, εκτός εάν άλλως ειδικώς ορίζεται και αναφέρεται στο Πρόγραμμα σχετικά με συγκεκριμένους τύπους στοιχημάτων ή ομάδες γεγονότων. Σε περίπτωση, κατά την οποία αποδεδειγμένα διαπιστώνεται ότι διενεργήθηκαν από παίκτη ή ομάδα παικτών καταθέσεις Στοιχημάτων στο ίδιο ή σε διαφορετικά πρακτορεία της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. με σκοπό την παράκαμψη της ειδικής διαδικασίας αποδοχής στοιχήματος όπως αυτή ορίζεται στον Κανονισμό Οργάνωσης, Λειτουργίας και Διεξαγωγής των Παιχνιδιών Στοιχημάτων Προκαθορισμένης Απόδοσης, η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. δικαιούται για το σύνολο των κερδιζόντων συμμετοχών των περιπτώσεων αυτών να ορίσει ως συνολικό άθροισμα κερδών το προαναφερόμενο μέγιστο κέρδος.

 • Η επιτυχία των προβλέψεων των παικτών επαληθεύεται με βάση τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώνονται με επιμέλεια της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. στα σημεία πώλησής της για κάθε γεγονός που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα και διεξάγεται σύμφωνα με τις διατάξεις και τους επίσημους κανονισμούς διεξαγωγής που το διέπουν.

 • Κάθε κέρδος καταβάλλεται πάντοτε στον κομιστή του αποδεικτικού συμμετοχής που κερδίζει και σε περίπτωση απώλειάς του, αποκλείεται η αξίωση καταβολής κέρδους ή άλλης αποζημίωσης.

 • Η πληρωμή των κερδών γίνεται από τα εξουσιοδοτημένα από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. σημεία πώλησής της ή από τις συνεργαζόμενες με την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. Τράπεζες.

 • Η πληρωμή των κερδών που αντιστοιχούν σε στήλες που κερδίζουν πραγματοποιείται μόνο μετά την ολοκλήρωση όλων των επιλεγμένων από τον παίκτη γεγονότων και την πιστοποίηση της σχετικής καταχώρησής του στο Κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα

 • Για την πληρωμή κέρδους ή και επιστροφή αξίας στηλών απαιτείται η παράδοση του αποδεικτικού συμμετοχής.

 • Η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. δύναται να δεσμεύσει την πληρωμή κέρδους στις εξαιρετικές εκείνες περιπτώσεις, που κατά την κρίση της, στοιχειοθετείται πιθανότητα είσπραξης του κέρδους από μη δικαιούχο. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, αναφέρονται οι περιπτώσεις απώλειας ή κλοπής αποδεικτικού συμμετοχής

 • Αποδεικτικό συμμετοχής του οποίου έχουν καταστραφεί ή έχουν αλλοιωθεί τα στοιχεία του ή όταν σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός και η ανάκτησή του από το Κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα, ουδεμία ισχύ έχει και αποκλείεται η αξίωση καταβολής κέρδους και κάθε άλλη αξίωση για αποζημίωση από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.

 • Τα κέρδη από στοιχήματα παραγράφονται μετά την παρέλευση τριών (3) μηνών από την ημερομηνία λήξης της διάρκειας του αντίστοιχου Προγράμματος.

 • Ενστάσεις υποβάλλονται μέσα σε προθεσμία έξι (6) ημερών από την καταχώρηση των αποτελεσμάτων για όλα τα γεγονότα του Προγράμματος στο Κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.

 • Εάν κατά την κρίση της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις, ότι από οποιονδήποτε πραγματοποιήθηκαν ενέργειες που αποσκοπούσαν στον καθορισμό της έκβασης γεγονότος κατά παράβαση των διατάξεων και των επίσημων κανονισμών διεξαγωγής που διέπουν τέτοια γεγονότα, ή ακόμη εάν υπάρχουν ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες αμφισβητείται η αξιοπιστία διεξαγωγής γεγονότος, η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. δύναται να αναστείλει την πληρωμή κερδών.

 • Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία των συμμετοχών που έχουν καταχωρηθεί στο Κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα και διασφαλισθεί, αποτελούν το μόνο αποδεικτικό στοιχείο για την αναγνώριση κέρδους και σε περίπτωση διαφοράς, υπερισχύουν έναντι οποιουδήποτε άλλου στοιχείου. Το αποδεικτικό συμμετοχής χρησιμεύει για να αποδεικνύει την οφειλόμενη, σε περίπτωση κέρδους, πληρωμή και μόνον εφόσον συμφωνεί απόλυτα με τα στοιχεία που έχουν διασφαλισθεί

 • Αποδεικτικό είσπραξης κέρδους, όπως κατά περίπτωση ορίζεται από την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. αποτελεί είτε η απόδειξη πληρωμής για το αντίστοιχο κέρδος που εκτυπώθηκε από την τερματική μηχανή, είτε η απόδειξη είσπραξης του ποσού κέρδους από την Τράπεζα ή την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.

 • Ο κομιστής του δελτίου οφείλει να διαφυλάσσει τα στοιχεία του δελτίου και να μην τα αποκαλύπτει σε οποιονδήποτε τρίτο.

 • Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ουδεμία ευθύνη φέρει για ζημία που τυχόν προκλήθηκε από τη γνωστοποίηση των στοιχείων του δελτίου του παίκτη προς τρίτους

 • Το δελτίο χρησιμεύει μόνο για την καταχώρηση των προβλέψεων του συμμετέχοντα στο κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποδεικτικό συμμετοχής.

 • Βεβαίωση κέρδους χορηγείται για κέρδη της αμέσως προηγούμενης οικονομικής χρήσης, μετά από αίτημα του δικαιούχου το οποίο υποβάλλεται μέσω της ιστοσελίδας https://winningscertificates.opap.gr, έως και την 31η Οκτωβρίου εκάστου έτους.

   

  Ο ΟΠΑΠ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφύγει τη προσφορά στοιχημάτων σε γεγονότα των οποίων η ακεραιότητα είναι υπό κρίση ή δεν μπορεί να διασφαλιστεί. Αυτό σημαίνει:

  -  Αποφυγή προσφοράς γεγονότων και/ ή τύπων στοιχηματισμού για τους οποίους διατρέχει κίνδυνος διαφθοράς Αποφυγή προσφοράς γεγονότων και/ ή τύπων στοιχηματισμού οι οποίοι είναι ευάλωτοι σε χειραγώγηση ή για «στήσιμο αγώνων»

  - Αποφυγή προσφοράς τύπων στοιχηματισμού οι οποίοι ενέχουν κίνδυνο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ο οποίος βρίσκεται σε γνώση του ΟΠΑΠ
  - Αποφυγή προσφοράς γεγονότων των οποίων το αποτέλεσμα μπορεί ήδη να έχει καθοριστεί
  - Αποφυγή προσφοράς εγχώριων γεγονότων και/ ή τύπων στοιχηματισμού που αφορούν ομάδες/ συμμετέχοντες για τους οποίους ο στοιχηματισμός δεν έχει εγκριθεί απ’ την Επιτροπή Ελληνικού Αθλητισμού

Τα παραπάνω που παρουσιάζονται αφορούν συνοπτικά σημαντικά σημεία του υφιστάμενου Κανονισμού Παιχνιδιών Στοιχημάτων.
Σε κάθε περίπτωση συνίσταται στους ενδιαφερόμενους να μεταβούν στην ανάλογη σελίδα της παρούσας (Νομικό Πλαίσιο) για πλήρη ενημέρωση.

Ειδικοί Όροι

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Οι αποδόσεις που δημοσιεύονται στο Πρόγραμμα είναι αρχικές και είναι δυνατόν να μεταβάλλονται κατά την κρίση της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.. Οι αποδόσεις βάσει των οποίων θα πληρωθεί ο παίκτης σε περίπτωση επιτυχίας, είναι εκείνες που ίσχυαν κατά τη χρονική στιγμή της επικύρωσης της συμμετοχής του και που έχουν εκτυπωθεί επάνω στην απόδειξη συμμετοχής.
 • Το τελικό αποτέλεσμα κάθε γεγονότος είναι αυτό που διαμορφώνεται με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά στο Πρόγραμμα.
 • Στήλη που περιλαμβάνει πρόβλεψη για γεγονός το οποίο είχε έναρξη πριν τον απώτερο χρόνο στοιχηματισμού, συμμετέχει στο διαγωνισμό μόνον εφόσον καταχωρήθηκε πριν από την πραγματική έναρξη του γεγονότος. Εάν η στήλη περιλαμβάνει πρόβλεψη για το γεγονός αυτό, αλλά καταχωρήθηκε μετά την έναρξη του γεγονότος, τότε οποιαδήποτε πρόβλεψη του παίκτη για το γεγονός αυτό θεωρείται αποδεκτή, αλλά ως απόδοσή της λαμβάνεται η μονάδα (1,00).
 • Συνοπτικά οι κανόνες που εφαρμόζονται για τα γεγονότα που σχετίζονται με αγώνες ποδοσφαίρου ή/και καλαθοσφαίρισης είναι κυρίως οι ακόλουθοι, εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά στο Πρόγραμμα.
  • Σε περίπτωση ματαίωσης, αναβολής, οριστικής διακοπής ή διακοπής και μη ολοκλήρωσης του αθλητικού ή μη γεγονότος πέραν των εβδομήντα δύο (72) ωρών οποιαδήποτε επιλογή του παίκτη για οποιαδήποτε μορφή στοιχήματος (π.χ. τελικό αποτέλεσμα, ημίχρονο-τελικό κ.λπ.) θεωρείται αποδεκτή, αλλά ως απόδοσή της λαμβάνεται η μονάδα (1,00) εφόσον δεν έχει κριθεί
  • Σε περίπτωση ματαίωσης αγώνα ή αλλαγής ή αντιστροφής έδρας ή αλλαγής αντιπάλου μετά τη δημοσιοποίηση του Προγράμματος ή διακοπής αγώνα , οποιοδήποτε σημείο επιλογής του παίκτη για το συγκεκριμένο γεγονός θεωρείται αποδεκτό, αλλά ως απόδοσή του λαμβάνεται η μονάδα (1,00).
  • Σε περίπτωση διακοπής αγώνα και συνέχισής του, για την υπολειπόμενη διάρκεια από τη στιγμή της διακοπής, εντός των 72 ωρών από την αναγραφόμενη στο Πρόγραμμα ημερολογιακής ημέρας (με βάση την τοπική ώρα):
   • Για όλα τα στοιχήματα ισχύει το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.
  • Σε περίπτωση διακοπής αγώνα ποδοσφαίρου σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο  και μη συνέχισής του, για την υπολειπόμενη διάρκεια από τη στιγμή της διακοπής, εντός των επόμενων 72 ωρών από την αναγραφόμενη στο Πρόγραμμα ημερολογιακής ημέρας (με βάση την τοπική ώρα):
   • Για τα στοιχήματα «Τελικό Αποτέλεσμα», «Ημίχρονο / Τελικό, «Ακριβές Αποτέλεσμα»  οποιαδήποτε επιλογή του παίκτη λαμβάνει ως απόδοση τη μονάδα (1,00).
   • Για το στοίχημα «Under- Over», εάν τη στιγμή της διακοπής, το σύνολο τερμάτων που ήδη επετεύχθησαν στον αγώνα είναι «Under», τότε και οι δύο επιλογές («Under» και «Over» λαμβάνουν ως απόδοση τη μονάδα (1,00), ενώ εάν τη στιγμή της διακοπής το σύνολο τερμάτων που σημειώθηκαν στον αγώνα είναι «Over», τότε η επιλογή «Over» επαληθεύεται (κερδίζει), ενώ η επιλογή «Under» δεν επαληθεύεται (χάνει).
   • Για το στοίχημα «G/NG» (GOAL/NO GOAL), εάν τη στιγμή της διακοπής, έχουν σκοράρει και οι δυο ομάδες τότε κερδίζει η επιλογή GOAL ,και δεν επαληθεύεται (χάνει) η επιλογή NO GOAL.Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις και οι δυο επιλογές «G/NG» (GOAL/NO GOAL) λαμβάνουν ως απόδοση τη μονάδα.
   • Για το στοίχημα Σύνολο Τερμάτων Ποδοσφαιρικού Αγώνα οποιαδήποτε επιλογή του παίκτη θεωρείται αποδεκτή, αλλά ως απόδοσή της λαμβάνεται η μονάδα, εκτός εάν κατά τη στιγμή της διακοπής υπάρχει αποτέλεσμα που επαληθεύεται σύμφωνα με το προσφερόμενο ανώτατο όριο τερμάτων του συγκεκριμένου τύπου στοιχήματος
 • Στήλη που περιλαμβάνει πρόβλεψη ή προβλέψεις που για οποιονδήποτε λόγο έλαβαν ως απόδοση τη μονάδα (1,00), παραμένει σε ισχύ με τις υπόλοιπες προβλέψεις της, υπό την προϋπόθεση ότι στη στήλη απομένουν τουλάχιστον δύο ή μία πρόβλεψη που μπορεί να στοιχηματισθεί και μόνη της, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος.
 • Σε κάθε περίπτωση η αποδιδόμενη απόδοση δεν μπορεί να είναι μικρότερη της μονάδας (1,00).
 • Στήλη, η οποία δεν ικανοποιεί τα προαναφερόμενα δε συμμετέχει στο διαγωνισμό και η αξία της επιστρέφεται στον παίκτη μετά τον καθορισμό αποτελέσματος για όλες τις προβλέψεις του παίκτη.

Τα παραπάνω που παρουσιάζονται αφορούν συνοπτικά σημαντικά σημεία του υφιστάμενου Κανονισμού Παιχνιδιών Στοιχημάτων.
Σε κάθε περίπτωση συνίσταται στους ενδιαφερόμενους να μεταβούν στην ανάλογη σελίδα της παρούσας (Νομικό Πλαίσιο) για πλήρη ενημέρωση.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. δύναται να παρέχει στον παίκτη τη δυνατότητα πρόωρης εξαργύρωσης οποιουδήποτε  στοιχήματος. Η πρόωρη εξαργύρωση διενεργείται στην αξία που κάθε φορά προσφέρεται στον παίκτη  από την ΟΠΑΠ Α.Ε. κατά την κρίση της  και συντελείται μόνο εφόσον ο παίκτης την αποδεχθεί μέσω του σχετικού ηλεκτρονικού περιβάλλοντος, εφαρμοζόμενης της ειδικής διαδικασίας του στοιχήματος . Αποδοχή από τον παίκτη της πρόωρης εξαργύρωσης στοιχήματος δεν δύναται να ανακληθεί και συνιστά πλήρη και ανεπιφύλακτη παραίτηση του παίκτη από την αρχική απόδοση του πρόωρα εξαγορασθέντος στοιχήματός ανεξάρτητα από τη μετέπειτα έκβαση του στοιχηματικού γεγονότος

Το “ζωντανό” βίντεο, το σκορ, ο χρόνος και όλες οι υπόλοιπες πληροφορίες που εμφανίζονται στη σελίδα του Live Στοιχήματος ενδέχεται να εμφανίζονται με σχετική καθυστέρηση ή/και να είναι ανακριβείς. Οι μηχανές OPAP ΒΕΤ και APOLLO λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες από εξωτερικούς συνεργάτες και τις παρέχουν ΩΣ ΕΧΟΥΝ χωρίς ο ΟΠΑΠ να αναλαμβάνει ευθύνη για την εγκυρότητα ή/και τον σωστό χρονισμό των πληροφοριών αυτών ή για οποιαδήποτε απώλεια (άμεση ή έμμεση) προκλήθηκε σε εσάς από τυχόν λάθος στο αναγραφόμενο σκορ, στον χρόνο του αγώνα κ.ο.κ.

Όροι χρήσης Cash-Out

•    Το Cash Out είναι διαθέσιμο σε προεπιλεγμένες αγορές τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε μονά και πολλαπλά στοιχήματα, για μια ποικιλία αθλημάτων

•    Στους παίκτες προσφέρεται η δυνατότητα Αυτόματου (Auto) Cash Out με την οποία μπορούν να ορίσουν εκ των προτέρων μια τιμή (αξία) στην οποία θα γίνει το στοίχημα τους Cash Out. Εάν η αξία Cash Out του στοιχήματος φτάσει αυτή την τιμή, τότε θα ολοκληρωθεί αυτόματα.

•    Παράλληλα παρέχεται και Μερικό (Partial) Cash Out  το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να κάνουν Cash Out μέρος του στοιχήματός τους και να αφήσουν το υπόλοιπο είτε ως το τέλος, είτε για μεταγενέστερο Cash Out.

•    Μια χρονική καθυστέρηση στην αποδοχή κάποιου Cash Out αιτήματος θα είναι υπαρκτή, και ενδέχεται να διαφέρει αναλόγως του αθλήματος ή/και της αγοράς. Η χρήση του Cash Out σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την τοποθέτηση του στοιχήματος δεν επιτρέπεται. Aν μία απόδοση αλλάζει ή μία αγορά αναστέλλεται, τότε το αίτημα Cash Out μπορεί να μην είναι επιτυχές.

•    Αν ένας αγώνας διακοπεί αλλά πριν τη διακοπή έχει πραγματοποιηθεί Cash Out, τότε ισχύει το ποσό του Cash Out και όχι η επιστροφή των χρημάτων για αυτό το στοίχημα. Σε περίπτωση που το Cash Out πραγματοποιήθηκε μετά τη διακοπή, τότε η ΟΠΑΠ Α.Ε διατηρεί το δικαίωμα να παρακρατήσει ή να ακυρώσει το ποσό του Cash Out.

•    Το προσφερόμενο ποσό του Cash Out σε οποιαδήποτε στιγμή είναι το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί στον παίκτη σου αν το αίτημα Cash Out είναι επιτυχές.

•    Οποιαδήποτε bonus αναμένονται από τις άλλες τρέχουσες προσφορές δεν θα ισχύουν όπου το Cash Out έχει χρησιμοποιηθεί.

•    Δεν επιτρέπεται ο συνδυασμός του Cash Out με οποιαδήποτε άλλη τρέχουσα προωθητική ενέργεια.

•    Σε στοιχήματα που τοποθετούνται εξ’ ολοκλήρου με δωρεάν στοίχημα (free bet) προσφέρεται η δυνατότητα Cash Out και Αυτόματου (Auto) Cash Out

•    Δεν προσφέρεται η δυνατότητα Cash Out σε στοιχήματα που τοποθετούνται με συνδυασμό χρημάτων στοιχηματισμού του παίκτη & δωρεάν στοίχημα (free bet)

•    Οποιαδήποτε στοιχήματα διευθετούνται χρησιμοποιώντας το Cash Out, δεν θα προσμετρώνται στον υπολογισμό του τζιραρίσματος οποιασδήποτε προσφοράς.

•    Η ΟΠΑΠ Α.Ε δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το Cash Out θα είναι διαθέσιμο στην εκάστοτε στοιχηματική επιλογή των παικτών.

•    Η ΟΠΑΠ Α.Ε δεν θα είναι υπεύθυνη αν το Cash Out δεν είναι διαθέσιμο για τεχνικούς λόγους και τα στοιχήματα θα ισχύουν όπως αρχικά τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου χρονικού διαστήματος.

•    Η ΟΠΑΠ Α.Ε διατηρεί το δικαίωμα να αποδεχθεί ή να απορρίψει οποιοδήποτε ποντάρισμα το οποίο ζητήθηκε για κάποιο από τα προσφερόμενα αθλήματα, διοργανώσεις, αγορές ή στοιχηματικούς τύπους που συμπεριλαμβάνονται στο Cash Out.

•    Η ΟΠΑΠ Α.Ε διατηρεί το δικαίωμα να διορθώσει, να αναστείλει ή να αφαιρέσει το Cash Out σε οποιαδήποτε στιγμή για οποιοδήποτε γεγονός, αγώνα ή αγορά. Στοιχήματα που τοποθετούνται σε τέτοια γεγονότα, αγώνες ή αγορές θα ισχύουν όπως αρχικά τοποθετήθηκαν.

•    Όταν ένα Προφανές Σφάλμα συμβεί ή/και εξακριβωθεί κατά τη διάρκεια του ζωντανού στοιχηματισμού ή μετά τη λήξη ενός γεγονότος, το στοίχημα δεν μπορεί να γίνει Cash Out. Αν εξαιτίας κάποιου σφάλματος η Cash Out διευθέτηση του στοιχήματος γίνει αποδεκτή, τότε η διευθέτηση θα ακυρωθεί και το στοίχημα θα διευθετηθεί στη διορθωμένη τιμή της ΟΠΑΠ Α.Ε. Αν υπάρξουν κατ' εξακολούθηση προσπάθειες για τοποθέτηση στοιχημάτων και Cash Out διευθετήσεις αυτών στις ίδιες αγορές, πριν το Προφανές Σφάλμα να διορθωθεί/ εξακριβωθεί, τότε η Cash Out διευθέτηση του στοιχήματος και το ίδιο το στοίχημα θα ακυρωθούν.

•    Η ΟΠΑΠ Α.Ε διατηρεί το δικαίωμα να παρακρατήσει, να περιορίσει ή να ακυρώσει το Cash Out από συγκεκριμένους κατόχους λογαριασμών κατά τη διακριτική της ευχέρεια και χωρίς πρότερη ενημέρωση.

•    Οι γενικοί Όροι & Προϋποθέσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε ισχύουν για όλα τα στοιχήματα που έχουν κλείσει σε κάθε περίπτωση.

Όροι & Προϋποθέσεις Bet Builder


•    H λειτουργία Bet Builder είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα αθλήματα και σε επιλεγμένες διοργανώσεις και αγορές πριν από την έναρξη των αγώνων.
•    Στοιχήματα με Bet Builder δεν δύναται να εξαργυρωθούν (Cash Out).
•    Σ’ ένα στοίχημα Βet Builder μπορούν να τοποθετηθούν έως έντεκα (11) επιλογές ανά αγώνα
•    Μπορούν να τοποθετηθούν μέχρι τριάντα (30) συνδυασμοί διαφορετικών Βet Builder ή άλλων επιλογών από διαφορετικούς αγώνες σ ’ένα δελτίο.
•    Εάν μια επιλογή σε ένα στοίχημα με Bet Builder ακυρωθεί ή για οποιοδήποτε λόγο διευθετηθεί με απόδοση την μονάδα (1), τότε όλο το στοίχημα ακυρώνεται και λαμβάνει ως απόδοση τη μονάδα (1).
•    Η ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανή μη διαθεσιμότητα του Bet Builder για τεχνικούς λόγους.
•    Η ΟΠΑΠ Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρήσει τις αποδόσεις ενός στοιχήματος με Bet Builder ή/και να το ακυρώσει, σε περίπτωση προφανούς σφάλματος στον υπολογισμό των αποδόσεων οποιασδήποτε στοιχηματικής επιλογής που περιλαμβάνεται σ’ ένα στοίχημα με Bet Builder.
•    Σε περίπτωση που μία επιλογή σε ένα στοίχημα Bet Builder έχει ήδη κριθεί ως μη κερδισμένη, τότε όλο το στοίχημα Bet Builder θα διευθετείται ως χαμένο, ανεξαρτήτως της μετέπειτα έκβασης των υπόλοιπων επιλογών ή και πιθανής ματαίωσης/αναβολής του γεγονότος.
•    Η ΟΠΑΠ Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να αποδεχθεί ή να απορρίψει οποιοδήποτε στοίχημα που ζητείται για οποιαδήποτε στοιχηματική αγορά ή τύπο στοιχήματος που περιλαμβάνεται στη λειτουργία Bet Builder.
•    Η ΟΠΑΠ Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει, να αναστείλει ή να καταργήσει τη λειτουργία Bet Builder ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε γεγονός, προγραμματισμένο αγώνα, στοιχηματική αγορά ή πελάτη.
•    Η συμμετοχή των παικτών στη λειτουργία “Bet Builder” είναι ελεύθερη, υπό τον όρο της πλήρους και ανεπιφύλακτης εκ μέρους τους αποδοχής των διατάξεων του υφισταμένου κανονιστικού πλαισίου, του Κανονισμού Οργάνωσης, Λειτουργίας και Διεξαγωγής των Παιχνιδιών Στοιχημάτων Προκαθορισμένης Απόδοσης, των ανακοινώσεων της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., καθώς και των ειδικών όρων και προϋποθέσεων που θέτει για τον σκοπό αυτό κάθε φορά η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.
 

Νομικό Πλαίσιο

Ο Κανονισμός  Οργάνωσης, Λειτουργίας και Διεξαγωγής των Παιχνιδιών Προκαθορισμένης Απόδοσης αναγράφεται στο εξής ΦΕΚ:

ΦΕΚ 1590/11-08-2008

ΦΕΚ 390Β/14-3-2011 τροποποίησης του κανονισμού για το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΦΕΚ 2013/13-06-2017