ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

09-12-2010
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ - ΝΑΒΑΛ ΣΤΟ ''ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ''

 
Περιστέρι, 9 Δεκεμβρίου 2010
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση για τον αγώνα ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ – ΝΑΒΑΛ στο “Πάμε Στοίχημα”
 
Αναφορικά με τα παράπονα που διατυπώθηκαν από παίχτες του “Πάμε Στοίχημα” για τον αγώνα ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ – ΝΑΒΑΛ, νούμερο 368, στο κουπόνι της περασμένης Κυριακής, από τη Γενική Διεύθυνση Παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. διευκρινίζονται τα εξής:
Ο αγώνας, σύμφωνα με το πρόγραμμα, είχε ημέρα και ώρα έναρξης την Κυριακή 5/12/10 στις 18:00. Λόγω κακών καιρικών συνθηκών, μετατέθηκε τη Δευτέρα στις 17:00 (μία ημερολογιακή ημέρα μετά), οπότε και ξεκίνησε με 20’ καθυστέρηση. Ολοκληρώθηκε το 1ο ημίχρονο και το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε, επίσης, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας, για να διακοπεί στο 57’ λόγω ομίχλης.
Σύμφωνα με τον κανονισμό διεξαγωγής του “Πάμε Στοίχημα” (ΦΕΚ 1590/11 Αυγούστου 2008 ΚΕΦ.2 σελ. 22837 παρ. 9), σε περίπτωση διακοπής αγώνα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και μη συνέχισής του την επόμενη από την αναγραφόμενη στο πρόγραμμα ημέρα, ως τελικό αποτέλεσμα του αγώνα λαμβάνεται υπόψη εκείνο το οποίο υφίσταται κατά τη στιγμή της διακοπής (εν προκειμένω το σκορ ήταν 1-1).
Κατά τον κανονισμό του παιχνιδιού δεν προβλέπεται και νέα παράταση διεξαγωγής ή ολοκλήρωσης του αγώνα. Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αγώνας συνεχίστηκε  ως προς την υπολειπόμενη διάρκειά του (περίπου για 33’) την επομένη της διακοπής του, την Τρίτη 7/12/10 στις 18:00. (δηλαδή δυο ημέρες αργότερα ή 49 ώρες, μετά την αναγραφόμενη στο πρόγραμμα ημέρα και ώρα), δεν ήταν δυνατόν να ληφθεί υπόψη, απλούστατα γιατί δεν το επιτρέπει ο κανονισμός. 
Σημειώνουμε ότι τέτοια περιστατικά σπανίως συμβαίνουν σε αγώνες και κατά συνέπεια η περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως αδυναμία του παιχνιδιού ή, έστω, του κανονισμού του παιχνιδιού.
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.