ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

13-07-2011
Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν τα δημοσιεύματα περί καθίζησης του τζίρου στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται καθίζηση στον τζίρο του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ μετά τις αποκαλύψεις περί το ποδόσφαιρο, από την ΟΠΑΠ Α.Ε. δηλώνεται κατηγορηματικά:

  • Απολύτως μακράν της πραγματικότητας κινούνται οι ισχυρισμοί περί καθίζησης του τζίρου στο συγκεκριμένο παιχνίδι και, μάλιστα, σε ποσοστό 60% !
  • Ανακριβή είναι και τα συγκριτικά στοιχεία μεταξύ 2011 και 2009 τα οποία περιλαμβάνονται στα δημοσιεύματα. Ενδεικτικό είναι ότι ο τζίρος της περασμένης Παρασκευής και Σαββάτου ήταν υψηλότερος των αντίστοιχων ημερών του 2009.
  • Σε ό,τι αφορά στα 50 πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. με τις υψηλότερες πωλήσεις αυτά συμβάλουν περίπου στο 12% του συνολικού ετήσιου τζίρου, με το ποσοστό μεταξύ 2009 και 2011 να παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Προφανές είναι ότι οι συντάκτες των δημοσιευμάτων έπεσαν θύματα κακών πληροφοριών (ή πληροφοριοδοτών).

Οφείλουμε, ωστόσο, να επισημάνουμε ότι η οικονομική κρίση που καταγράφεται στη χώρα, όπως είναι αυτονόητο, έχει επηρεάσει και τις πωλήσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε., γεγονός για το οποίο είχε προϊδεάσει η διοίκηση της εταιρείας ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2010, όπως, επίσης, για το πρώτο τρίμηνο του 2011. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων για «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες και αλλοίωση αποτελεσμάτων, δεν έχουν επηρεάσει τον τζίρο του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ενδεχομένως και γιατί αυτές έγιναν σε περίοδο κατά την οποία δεν διεξάγονται αγώνες ελληνικών πρωταθλημάτων.

Υπενθυμίζουμε, πάντως, ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια επί του συνολικού ετήσιου τζίρου του συγκεκριμένου παιχνιδιού, μόλις το 5% αφορούσε αγώνες ελληνικών πρωταθλημάτων.

Τέλος, διευκρινίζουμε ότι περαιτέρω συγκεκριμένα και αναλυτικότερα στοιχεία, η ΟΠΑΠ Α.Ε., ως εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 6μηνου, τον επόμενο μήνα.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.